12.3.2014

Lainelautailua Cheratingissa


Surffikärpänen taisi puraista viime keväänä pahemman kerran. Balille on sen verran pitkä matka, että on enemmän kuin järkevää katsastaa Malesian kohteita. Lainelautailun aloittelijalle ei ole montaa vaihtoehtoa: Cherating. Malesiassa kausi on valitettavan lyhyt: paras kausi yltää vain joulukuusta tammikuuhun. Marras-, helmi- ja maaliskuussa voi myös yrittää, mutta monsuuni on Malesiassa sen verran heikko, että esimerkiksi helmikuun alussa tänä vuonna sai surffailu jäädä vain haaveeksi. Helmikuun loppupuolella oli onneksi vielä kohtuullisen hyviä aaltoja lautailtavaksi. 

Cherating on hiljainen rantakylä. Kuvassa pääkatu.

Tanjung Cherating on erittäin suositeltava surffauskohde. Poiketen monista muista kohteista, se on matala, hiekkapohjainen ranta ja leveyttäkin on riittävästi. Surffikouluja on tarjolla ainakin kaksi: Satusuku ja Cherating Point. Rannalla näytti olevan myös ainakin yksi surffilautojen vuokrausliike. Kuulimme tosin Satusukua pyörittävältä Seviltä, että kausi oli hänelle viimeinen ja että kauppa sulkeutuu helmikuun lopussa. Saa nähdä, jatkaako joku uusi innokas yrittäjä toimintaa.

Satusuku sijaitsee hieman lähempänä rantaa kuin Cherating Point joten lautoja ei tarvitse kantaa kovin pitkää matkaa. Surffikurssin jälkeen vuokrasimme laudat aina perjantai-iltana ja säilytimme ne mökissä, jottei niitä tarvinnut joka tauolla kantaa takaisin koululle. Surffikoulun hinta oli 120 RM sisältäen videon, surffitunnin ja 2 h lautojen käyttöoikeutta koulutuksen jälkeen. Surffilautojen vuokraus oli 70 RM koko päivä ja 40 RM puoli päivää. 

Surffilautoja voi vuokrata myös rannalta Surf Shackista

Melko hyvä majoituspaikka löytyi kätevästi surffikoulun  läheltä. De Chalet Cheratingilla on mökkejä, joissa osassa on ilmastointi ja lämmin vesi. Kahden hengen huone maksaa yöltä 120 RM. Majoituksesta ei löydy internetistä tietoa, se kannattaa varata puhelimitse 019 950 9080 tai 017 950 0522. Aamupalan voi ostaa majoituspaikan vieressä olevasta ravintolasta. Ravintola oli käytännössä melkein ainoa paikka, joka oli varmasti viikonloppuna auki aamuisin. 

De Chalet Cherating 2 hh mökki

Cherating Point Surf School

Satusuku Surf School

Surffisää kannattaa tarkistaa muutama päivä ennen suunniteltua matkaa.

Kun surffiajankohtana on vähintään yksi tähti, surffikeli on jo aika hyvä, ainakin aloittelijalle. Aaltojen välin kannattaa olla vähintään 7 sekuntia, ja aallon korkeuden vähintään 1 m. Muutaman viikonlopun kokemuksella pystyy jo sanomaan, että paras surffikeli oli aamulla aikaisin 7.30 - 12 välillä sekä iltaisin 17 - 19 välillä. Teimmekin siis yleensä aamulla kaksi retkeä, pidimme lounastauon ja otimme päiväunet ja palasimme illaksi uudelleen aalloille. 



Meidän matkaamme mahtuu mukaan taas ensi marraskuussa. En voi muuta kuin suositella lajia, se todella vie mukanaan! Koska laji on fyysisesti haastavaa, se antaa virikkeen pitää itsensä hyvässä kunnossa seuraavaa surffikautta varten.

Teksti: Merja Takala
Kuvat: Merja ja Pasi Takala

1 kommentti:

  1. Tässä pikkupätkä meidän viimeisestä surffailusessiosta: https://www.youtube.com/watch?v=qtNaMbDmKto

    VastaaPoista